fbpx

För en vecka sedan publicerade vi en ny e-bok som jag ligger bakom. Boken har titeln ”10 Säkra sätt att sänka din score – en enkel guide till din bästa golf någonsin”Skicka mig boken! Den har redan laddats ner över 400 gånger och jag är jätteglad för den feedback jag fått på boken. Men det väckte även en hel del frågor om hur du skulle träna och spela för att prestera så dåligt som möjligt och garanterat höja din score, mycket!

Jag är inte den som är den. En bra instruktör måste alltid vara villig att lyfta fram andra teorier än sina egna och ha en mångsidighet till sitt ”approach” så självklart måste vi även lyfta de delar som kan förstöra ditt spel. Jag menar, kanske är det så att du är ute efter att spela riktigt dåligt i sommar så att du kan höja dig rejält! Då lovar jag att detta är guiden för dig!

Redo? Bra! Då drar vi igång!golf-balls-peak-d-render-piled-45489936

Tips #1 – Träna helt ur kontext för hur spelet verkligen spelas

 

Detta är alltid det tips jag ger först till den som vill förstöra sitt spel och slösa sin tid. Prova att verkligen inte alls träna i närheten av hur du spelar när du väl är ute på banan. Slå gärna ett tiotal (eller fler) bollar med samma klubba i rad. Helst av allt ska du kombinera detta med att sikta ”rakt” men aldrig sikta mot något. Vill du göra det ännu värre för din prestation så genomför du all denna träning så fort du bara kan, 100 bollar borde du kunna slå på under 40 minuter. Utan problem!

Summering av tips:

 • Ansträng dig verkligen för att inte spela som du gör på banan, ju längre ifrån desto bättre.
 • Gå emot vad all forskning inom motorisk inlärning och prestationspsykologi presenterat de senaste 40 åren.

 

Tips #2 – Räkna alltid med det perfekta slaget när du tränar

AngryGolferEtt annat favorittips till den som verkligen vill spela dålig i sommar är att förvänta sig perfekta slag hela tiden. En viktig del du inte får glömma här är att om du skulle slå ett slag som inte är perfekt så måste du verkligen klanka ner på dig själv och då menar jag rejält. Ju fler svordomar desto bättre i detta läge. Kan du kombinera dessa förväntningar med tips #1 så kan du verkligen se fram emot ett värdelöst träningspass, perfekt för dig som vill höja scoren med andra ord. Skulle du mot förmodan sikta på någonting (helst långt bort) får du inte heller vara nöjd om du inte är inom 2 meter från ditt mål. Som sagt, extremt höga och orimliga förväntningar och våldsamma negativa reaktioner. Där har vi något!

Summering av tips: 

 • Se till att ha skyhöga förväntningar hela tiden och se till att du aldrig får känna en positiv känsla.
 • Gå emot vad all forskning inom beteende, betingning och prestation kommit fram till.
 • Skapa förväntningarna av att du är bra mycket bättre än snittet på alla proffstourer i världen.

Tips #3 – Ha fullt fokus på dina svingtankarswing-thoughts

Ytterligare ett jättebra tips om du vill vara säker på att prestera långt under den prestationsnivå du har.Tänk på svingtankar eller mer specifikt hur du ska göra i svingen (vänster arm rak, måste rotera bak höften, måste release händerna etc.). Här upplever jag tyvärr att många fastnar vid en eller två svingtankar, min rekommendation om du vill spela riktigt dåligt är att ha fler. Tio stycken har visat sig inte vara ovanligt för golfare som spelar dåligt och det verkar kunna ge väldigt blandade resultat vilket såklart är kul – 20 poäng ibland och 22 ibland är ju roligare än 21 varje gång, eller hur?

 

Summering av tips:

 • Bolla så många svingtankar som möjligt på en gång, helst en ny varje gång du slår.
 • Gå emot forskning inom fokus och motorisk inlärning och dess länkning med prestationer.
 • Fokusera bara på hur det känns och aldrig vad bollen gör.

 

Tips #4 – Värm aldrig upp!

Jag kan inte understryka hur viktigt det är att aldrig värma upp om du verkligen vill spela dåligt. Värmer du upp kan du vara igång lagom till första hålet och det vill du inte. Det kan ju faktiskt påverka din score positivt. Nej. Finns möjligheten ska du springa till första tee (högre puls på första utslaget innebär en mindre chans att lyckas, perfekt!) varje gång. Dessutom vore det bra om du spelar banor dit du måste köra eller åka bil en längre tid för att ta dig. Stela höfter hjälper nämligen väldigt mycket  för att försämra din score! Skulle du mot förmodan vara extremt tidig och behöver döda lite tid på rangen slå bara driver!

Summering av tips:

 • Undvik med allt du kan att kroppen faktiskt är redo för att spela när du slår ut.
 • Gå emot all kunskap som finns inom fysiologi, träningslära och praktiskt taget alla andra idrotter.
 • Glöm inte bort att du inte har tid att värma upp om någon frågar, de fem timmarna du spenderar på 18 hål är tid nog. 10 minuter extra finns inte att ta!

Tips #5 – Basera hela din spelstrategi på ditt bästa slag någonsindaly-1

Kommer du ihåg den där driven du slog en gång när det var storm-medvind, 14° nedför och stenhård fairway, ja just det den driven som gick ungefär 280 meter? Du vet väl att du borde räkna med att slå din driver så långt i all framtid nu! Det gäller inte bara drivern. Vill du verkligen spela riktigt dåligt i sommar, basera din spelstrategi på de där drömslagen som du slagit en gång av ungefär 1000. Gör du det så kan jag garantera att du kommer missa mängder av greener, slå bort massor av bollar och verkligen påverka scoren negativt. Skulle det vara så att du är osäker i något läge så se bara till att chansa, det borde ju faktiskt fungera.

Summering av tips:

 • Grunda spelstrategin på att du alltid slår det där drömslaget du slog för flera år sedan.
 • Gå emot vad all statistik säger om ditt eget spel.
 • Försök att aktivt undvika att lära dig mer om ditt golfspel och hur det fungerar.

Fler tips kommer i del två av denna guide!

Även om jag lovar dig ytterligare fem bra tips på hur du kan förstöra din score så vill jag ändå säga att detta är några av mina favoriter. Så söker du effektiva sätt att spela riktigt dålig – prova någon av dessa. Skulle det vara så att du trots allt faktiskt inte vill spela dålig golf utan i faktiskt vill bli bättre så tycker jag du ska ge min andra bok lite mer plats istället. Du hittar en länk till den här under. I ”10 säkra sätt att sänka din score” får du 10 enkla tips att ta till dig för både din träning och ditt spel som kan ge resultat redan på nästa runda. Tipsen gås igenom i helhet och kommer hela tiden med förslag på hur du kan lära dig ännu mer om olika delar av guiden. Med andra ord en perfekt bok för den som är intresserad av att bli en bättre golfare.

Framsida 10 säkra sätt

Skicka mig boken!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag och få tillgång till serien
10 Videos Alla Golfare Måste Se! 
Helt gratis.

Du är nu anmäld till vårt nyhetsbrev!

Share This