fbpx

Detta är del två av ett blogginlägg som jag publicerade förra veckan. Första inlägget hittar du här och heter ”10 säkra sätt att förstöra din score – del 1 – Tips #1-5”. Jag rekommenderar varmt att du läser den delen först så att du vet vad vi håller på med i denna korta bloggserie. Kort och gott är dessa två inlägg för dig som verkligen vill försämra din prestation på ett så effektivt sätt som bara möjligt. Vill du höja ditt HCP och spela sämre än du någonsin gjort tidigare, då är detta blogginläggen du bara måste läsa. Är det så att du vill bli en bättre golfare kan du också lära dig något av detta iuförsig, kanske är det så att du känner igen dig i vissa saker till och med och då borde du verkligen försöka göra något åt det.

Låt oss dra igång och gå igenom de sista fem sätten som garanterat kommer att förstöra din score!

Tips #6 – Sök alltid efter nya lösningar

DownwardSpiralFör att prestera riktigt dåligt gäller det att aldrig vara nöjd och att aldrig ge en förändring i något slag tid att verkligen sätta sig. Nej, vill du spela riktigt dåligt ger du alla saker endast en chans och det ska du helst göra under tävling eller tävlingsliknande former ute på golfbanan. Fungerar det inte på absolut första försöket så måste du vara redo att slänga den idén åt skogen och istället söka efter en ny lösning. Dessa lösningar kan du finna på vilket sätt du vill. Men sämst resultat får du med all säkerhet om du blandar det du hört på något inslag i TV, det du läst i den senaste golftidningen, det din polare hört på en lektion samt flera olika idéer du fått från år av egen erfarenhet. Då vet du med säkerhet att du kommer undvika att prestera på en hög nivå och du kommer praktiskt taget garanterat att spela riktigt dåligt.

Summering av tips:

 • Hitta aldrig något som fungera och ge dig definitivt inte tid att hitta det.
 • Gå emot all forskning och resultat av studier som finns om människor och inlärning.

Tips #7 – Träna mest på slagen du använder minstGolf-Driver

En viktig del till en riktigt dålig score är att du måste vara dålig med klubborna du använder mest när du väl är på banan. Närspelet tar generellt upp mycket slag på en runda och framförallt är det puttern du kommer ha i handen absolut oftast. Så se till att inte lägga något fokus på att träna med puttern, den använder du ändå mest på varje hål så du får nog med träning av att bara spela! Det är viktigare att du tränar på att slå din driver och dina andra långa slag som du använder mycket mer sällan och som inte spelar någon större roll för din score om du missar en eller tre meter mindre.

Summering av tips:

 • Träna mer på slagen som är mindre viktiga och träna inte alls på de slag där du verkligen kan spara slag.
 • Gå emot alla rekommendationer från såväl duktiga spelare som tränare under de senaste 100 åren.

Tips #8 – Ta inte hjälp av en utbildad tränare

IMG_3185Svenska PGA anses erbjuda en av världens mest respekterade tränarutbildningar, med andra ord är det praktiskt taget helt säkert att om du skulle råka lyssna på en golftränare så skulle du kunna lära dig någonting. Det i sin tur skulle kunna leda till att du blir en bättre golfspelare och det är ju precis raka motsatsen mot vad vi vill uppleva. Nej, istället för att ta hjälp av en utbildad tränare så är det bättre om du spenderar tiden på att kommentera hur dåliga spelare som faktiskt söker hjälp är och hjälp dem konstatera att deras arbete med en tränare troligen inte hjälper. Självklart kan ju inte du lika mycket som tränaren på klubben så det vore bäst om de lyssnade på dig istället.

Summering av tips:

 • Försök att aktivt undvika att lära dig något direkt kopplat till dig och din sving.
 • Gå emot praktiskt taget alla rekommendationer från världsspelare genom åren.

Tips #9 – Hitta din naturliga skruv och spela raka motsatsen

Alla spelare har en tendens att slå bollen med skruv åt ena eller andra hållet, detta kallas för naturlig skruv. Missen många spelare gör är att de tar reda på vad de har för naturlig skruv och försöker sen att bli ännu bättre på att använda den. Dumt! Vill du förstöra din score så borde du försöka göra raka motsatsen såklart. Om din kropp vill slå en boll som skruvar höger så är det såklart bäst om du aktivt istället försöker slå bollen med vänsterskruv. Då vet du att ibland kommer det fungera bra, ibland mindre bra och många gånger knappt fungera alls. Det innebär bortslagna bollar och konstiga lägen, perfekt för dig som vill förstöra din score!

hooksandslices-a-609-wide

Summering av tips: 

 • Arbeta aktivt emot allt som är naturligt för dig så att du får en brantare uppförsbacke med en gång!
 • Gå emot all strategi och fakta som kommer från världens främsta spelare och tränare.

Tips #10 – Sikta alltid mot flaggan!

golf_club_green_256I hålet sitter flagga, det vet alla! Men få personer förstår att vi som hobbygolfare är så pass ojämna i vår riktning och längdkontroll att vi väldigt sällan kommer dit vi tänkt oss, ens vid inspelen. Så om vi hela tiden bara siktar på flaggan kommer vi garanterat missa många greener, hamna i många hinder och svåra lägen och på så vis förstöra vår score med både pliktslag och extra chippar! En boll på green är ju trots allt en chans till att göra något bra av scoren så det är helt klart något du måste tänka på när du ska försöka förstöra scoren så gott det går!

Summering av tips:

 • Sikta på flaggan som ofta står svårt till istället för att välja det säkra slaget mitt på green.
 • Jobba aktivt med att avsiktligt sätta dig i svårare situationer än du måste.
 • Håll en dålig koll på ditt eget spel och på så vis tro att du klarar av att träffa flaggan alltid.

Där har du mina totalt tio tips för en sämre score!

Så vill du förstöra din score i sommar har du nu en checklista med tio punkter att checka av, jag lovar att de alla har både var för sig och tillsammans en extremt negativ effekt på ditt spel. Är du en av golfarna som inte vill förstöra din score i sommar utan egentligen vill spela bättre än du någonsin gjort tidigare? Då rekommenderar jag min e-bok ”10 säkra sätt att sänka din score” som ger dig en mer detaljerad genomgång av tio olika sätt som direkt kommer att påverka din score positivt. I skrivandets stund så har den laddats ner mer än 600 gånger och har fått väldigt mycket positiv feedback, vad väntar du på!

Klicka på länken nedan för att få boken skickad till dig!

 

Skicka mig boken!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag och få tillgång till serien
10 Videos Alla Golfare Måste Se! 
Helt gratis.

Du är nu anmäld till vårt nyhetsbrev!

Share This