Max Blogg

Hur blir du en jämnare golfare?

Hur blir du en jämnare golfare?

Om du inte får önska att du skulle slå längre eller rakare, vad skulle din stora önskan som golfspelare vara då? Låt mig gissa. Du skulle vilja bli jämnare! Det är alltid en önskan som de flesta spelare jag träffar sticker in mellan raderna så att säga ”Jag har problem med min slice och det går lite kort ibland, ja och så vore det skönt att bli jämnare förstås.” Jag tror att det gäller alla golfare. Därför tänkte jag spendera lite tid på frågan – HUR blir du en jämnare golfare?

Börja inte med slutbossen!

Börja inte med slutbossen!

”Tänk om jag vetat detta hela min karriär” – har du haft den tanken någon gång? Dessa små aha-upplevelser tycker jag är fantastiska men samtidigt smått frustrerande. Hur lite extra kunskap kan sätta allt du gör i ett helt nytt ljus och på så vis få dig att inse hur något kan vara så rätt eller fel. Det är samtidigt en lite konstig reaktion kan jag tycka – för det du inte vet, det vet du inte. Inga fel med det egentligen. För ett par år sen mötte jag en sådan kunskap som helt förändrade hur jag skulle arbeta med golfare i framtiden. ´

5 saker mot ryggont på golfbanan

5 saker mot ryggont på golfbanan

Visste du att ländryggssmärta anses vara den vanligaste skadan hos golfare på amatörnivå? (Källa) Detta är när spelaren har nått en punkt där skadan sätter stopp för spelet. Min egen erfarenhet säger mig att ännu fler spelare har problem med ryggsmärtor vid träning och spel även om det inte helt stoppar deras spel. Som coach möter jag varje dag spelare med ryggproblem och jag har själv under min spelarkarriär haft problem med ryggen och jag förstår verkligen hur det påverkar vårt spel.

Vårt nyhetsbrev

 

Copyright MXPGolf.se © All rights reserved.