Nybörjarkursen  4timmar

Känd från YouTube! Nybörjarkursen är en grundkurs för golfspelare som vill ha de bästa förutsättningarna för sin utveckling. Nybörjarkursen hjälper dig att förstå och utveckla dina grunder för att ge dig dina bästa förutsättningar.

Avsnitt 1: Greppet

Ett bra grepp är grunden för bra slag, långa som korta. I denna video går vi igenom de grundläggande delarna i ett bra grepp och ger dig många bra tips för att se till att du lär dig greppet så fort som möjligt. 

15min. 

Avsnitt 2: Uppställning, Bollplacering & Balans

Avsnitt 2 fortsätter med grunderna för ett bra slag. Hur du står till bollen, vart bollen är placerad och vart du har dina balanspunkter påverkar alla resultatet av ett slag. 

10min. 

Avsnitt 3: Baksving

Baksvingens roll är att ladda kroppen för att genomföra en bra sving. På så vis blir baksvingen starten av svingen men också då mycket avgörs. 

10min. 

Avsnitt 4: Impact & Follow Through

Träffen är ögonblicket då allting avgörs, vad kan du behöva hålla reda på där? Och hur påverkar egentligen det som sker efter slaget faktiskt slaget i sig? 

10min. 

Avsnitt 5: Grunder i chippning

I detta avsnittet tittar vi närmare på grunderna i ett av de mest välbehövliga slagen runt greenerna. Den klassiska chippen är ett slag alla behöver. 

9min. 

Avsnitt 6: Utveckling av chippning

I detta avsnittet tittar vi närmare på hur vi kan utveckla vår chip-teknik på olika sätt för att bli ännu bättre på slaget. 

9min. 

Avsnitt 7: Grunder i pitchning

Pitchen är tillsammans med chippen de två grundläggande närspelsslagen alla golfare skulle behöva ha i sin bag. I avsnitt 7 tittar vi närmare på grunderna till pitchslaget. 

9min. 

Avsnitt 8: Utveckling av pitchning

I detta avsnitt utvecklar vi tekniken för pitchslagen för att lyckas ännu bättre med våra pitchslag. 

9min. 

Avsnitt 9: Grunder i puttning

Stegen till riktigt vass puttning börjar här! Puttningen är 40-50% av alla slag du slår under en runda och det är därför viktigt att ha goda grunder. 

9min. 

Avsnitt 10: Sänk fler puttar

Avsnitt 10 riktar sig in på att sänka fler puttar. Hur kan tekniken och träningssätten påverka dig positivt för att sänka fler puttar när du spelar och tränar?

9min. 

Avsnitt 11: Grunder i bunkerslagen

Bunkerslag är alltid utmanande, men med en god grundläggande teknik blir slagen så mycket enklare. Här ger jag dig några grundpelare att bygga din bunkerteknik på i framtiden. 

9min. 

Avsnitt 12: Utveckling av bunkerslagen

Hur tränar du och vad tränar du på för att utveckla bunkerslagen ännu mer? Det tittar vi närmare på i avsnitt 12! 

7min. 

Avsnitt 13: Sikte

I avsnitt 13 tittar vi närmare på siktet i golfen. Du har alltid för avsikt att träffa någonting när du är ute på golfbanan. Ett bra sikte gör det så mycket lättare. Förstå dig på varför och hur vi siktar för att utveckla ditt spel. 

7min. 

Max Persson

Max Persson arbetar som golftränare och är grundare till MXPGolf.se.

Kurser du också kommer att gilla: 

Bollflyktslagarna 101

Lär dig mer om vad som påverkar bollen och därigenom vad du behöver för att utvecklas som spelare.

Functional Golf System med Anna

Anna Magnusson, Functional Golf Specialist & PT, hjälper dig med din fysträning. FGS fokuserar på träning utifrån fyra olika positioner i golfsvingen. FGS hjälper dig med allt ifrån rörlighet till explosivitet, styrka och balans. 

 

Copyright MXPGolf.se © All rights reserved.