Max Persson

PGA Club Professional, PGA of Sweden
Fellow of Applied Functional Science

Max har arbetat inom golfindustrin i strax över tio år och påbörjade sin resa som golftränare med PGA of Swedens Tränarassistentutbildning hösten 2010. Sen dess har Max fortsatt att utveckla sig i sitt yrke. Idag driver Max träning- och shopverksamhet på Sand Golf Club utanför Jönköping tillsammans med sin sambo Anna. Dessutom arbetar han dagligen med MXPGolf.se.

 

Min historia

“Varje golfare är unik därför borde även din teknik och din träning anpassas efter dig.”

Drömmen om proffsgolf övergick så småningom till en kärlek för att utbilda och utveckla golfare. Intresset för teknik var alltid stort och rollen som golftränare blev mer och mer naturlig. Första året som tränare blev på Bergen GK i Norge innan jag flyttade hem till Sverige, gick igenom TAU och började arbeta i Jämtland. 

Efter fem år på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb gick flytten till Östersund-Frösö Golfklubb och Storsjöbygdens Golfklubb. Min roll på båda klubbarna har inneburit en stor bredd med allt ifrån nybörjarkurser till medlemsträningar, juniorträningar, elitutveckling och mycket mer. 2021 gick flyttlasset ifrån Jämtland till Småland och Sand Golf Club utanför Jönköping där jag driver träning- och shopverksamhet tillsammans med min sambo Anna. 

Ett av mina ledord är utveckling och för mig har det varit lika viktigt att fortsätta utbilda mig i och med att jag har fortsatt arbeta inom yrket. Min filosofi är att om jag förväntar mig att spelarna jag tränar ska göra sitt yttersta för att utvecklas, borde inte jag som tränare ha samma krav? Därför har jag sen jag slutförde Tränarutbildningen hos PGA 2014 fortsatt att utbilda mig för att fortsätta att utvecklas. 

Min resa har också givit mig en unik kombination i kunskap och förståelse av kroppens biomekanik i kombination med golfteknik och prestation. Något jag använder mig av i varje lektion, varje träning och med varje grupp. Målet är alltid att hjälpa dig som spelare oavsett nivå, oavsett mål och oavsett förutsättningar att bli en bättre golfare och att ha roligare på golfbanan.  

För att fortsätta utvecklas och hjälpa fler golfare skapade jag 2015 MXPGolf.se. Golfinstruktion på dina villkor blev ledordet där målet var att hjälpa golfare över hela Sverige. Nu, fem år senare har MXPGolf.se fortsatt växa och det har givit mig möjligheter jag inte trodde möjliga. Läs mer om MXPGolf.se och min resa längre ner på sidan. 

Om MXPGolf.se

“Golfinstruktion på dina villkor”

Idén om MXPGolf.se startade hösten 2014. Att använda de sociala medier och kanaler som fanns för att kommunicera med golfare över hela Världen var inget nytt. Men specifikt inriktat mot den svenska marknaden fanns det då inget liknande. Tanken var att visa upp lite enkla tips och tricks för golfare för att på så vis hjälpa spelare att utvecklas.

1:a oktober 2015 lanserades MXPGolf.se och sen dess har det nu gått över fem år. Under dessa fem år har det blivit över 1400 videos, klippen har visats miljontals gånger och över 17.000 personer prenumererar på kanalen för att inte missa nya videos. Instrutionsvideos fortsätter tillsammans med besök på banor, golfprojekt och mycket mer. Fokus har nu hamnat på att lyfta fram “Golfglädje” och hitta det roliga i sporten för alla, oavsett vem du är. 

Arbetet med MXPGolf.se har inneburit fler möjligheter. Bland annat har jag varit ambassadör för Golfway. 2019 var jag tillsammans med Emil Rosberg ansvarig för Driverakademin i Golf Digest och 2020 kan ni se mig hjälpa golfare genom “Toppform” i Svensk Golf. Därtill har YouTube-kanalen vuxit till ett Instagram-konto, Facebook-sida och under hösten 2019 även en egen online-akademi här på hemsidan. 

Vill du vara med och umgås med mig på sociala medier hittar du alla länkar dit längst ner på den här sidan. Men missa inte heller Facebookgrupperna Golffitness Sverige och Golftips som både har tusentals medlemmar och specifika inriktningar för dig som medlem och oss som tränare. 

Oavsett om du har följt MXPGolf.se sen starten 2015 eller är nytillkommen så tackar jag så mycket för att du vill hänga med mig. Det betyder otroligt mycket! 

 

Frågor, Funderingar eller bokningar?

TvEKA inte på att kontakta mig!

Klicka på knappen nedan för att kontakta mig direkt!

 

Copyright MXPGolf.se © All rights reserved.